Over onderzoek in het UMCG

, door Winkel, M te (umc-staf)

KennisInZicht is een uitgave van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Met KennisInZicht maakt het UMCG wetenschappelijk onderzoek toegankelijk voor een breed publiek.

UMCG-onderzoekers zoeken naar antwoorden op vragen die ook in de maatschappij leven: Wat gebeurt er als je ziek wordt? Waarom wordt de een ziek en de ander niet?

Het uitgangspunt van het wetenschappelijk onderzoek in het UMCG is om meer gezonde jaren toe te voegen aan het leven. Daarom verrichten we onderzoek naar de mechanismes van ziektes (wat ligt ten grondslag aan een ziekte?), naar het voorkómen van ziektes en, als er toch ziektes ontstaan, naar nieuwe manieren om die vast te stellen en te behandelen.

Het fundamenteel onderzoek en klinisch wetenschappelijk onderzoek zijn in het UMCG nauw met elkaar verbonden. In de patiëntenzorg komen problemen naar voren die nieuw fundamenteel onderzoek in gang zetten, terwijl het fundamenteel onderzoek omgekeerd nieuwe mogelijkheden kan opleveren voor de patiëntenzorg. Zo dragen de UMCG-onderzoekers bij aan inzichten in gezondheid en ziekte, en aan betere diagnostiek en behandeling.

Pagina delen Sluiten
 (optioneel)
Wat betekent dit?

Dit is een controle om vast te stellen dat u een menselijke bezoeker van deze pagina bent en geen zoekrobot.