Podcast De Bovenverdieping over hersenonderzoek

, door Jelte Posthumus

Joukje.pngIn de zesde en laatste aflevering van de podcastserie De Bovenverdieping is hoogleraar neurologie Joukje van der Naalt te gast.

Zij doet onderzoek naar de gevolgen van traumatisch hersenletsel, en ze was één van de de aanvoerders van een club van 138 artsen die de Tweede Kamer een brandbrief schreef met het dringende advies tot een helmplicht voor snorfietsen. Komend voorjaar lijkt hun oproep in de wet vastgelegd te worden.

Luister op Spotify naar De Bovenverdieping met Joukje van der Naalt.

Eerdere afleveringen

Alain_Dekker.pngIn de vijfde aflevering van de podcastserie De Bovenverdieping is onderzoeker Alain Dekker te gast. Hij doet onderzoek naar dementie bij mensen met het syndroom van Down.  Luister op Spotify naar De Bovenverdieping met Alain Dekker.

aleman_rond.pngIn de vierde aflevering van de podcastserie De Bovenverdieping is hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie Andre Aleman te gast. Hij is  in het UMCG en wetenschappelijk directeur van het Neuroimaging Center. Luister op Spotify naar De Bovenverdieping met Andre Aleman.

Marie-Jose_van_Tol.pngIn de derde aflevering van de podcastserie De Bovenverdieping is Marie-José van Tol te gast. Zij onderzoekt de rol van de hersenen bij het ontstaan en voortbestaan van psychische stoornissen, zoals depressie en angst. Luister op Spotify naar De Bovenverdieping met Marie-José van Tol.

Teus_van_Laar.pngIn de tweede aflevering van de podcastserie De Bovenverdieping was ~hoogleraar neurologie Teus van Laar te gast. Zijn aandachtsgebied is de ziekte van Parkinson. Hij vertelt in de podcast over de oorzaken, symptomen en behandeling van de ziekte, over de zoektocht naar een genezend medicijn en over de nieuwste inzichten.

Janniko.png

In de eerste aflevering van De Bovenverdieping was Janniko Georgiadis te gast. Hij is hoofd van de afdeling Anatomie & Medische Fysiologie van het UMCG. Luister op Spotify naar De Bovenverdieping met Janniko Georgiadis.

De Bovenverdieping is een zesdelige podcastserie waarin podcastmaker Jelte Posthumus in gesprek gaat met zes hersenonderzoekers van het UMCG.  

Pagina delen Sluiten
 (optioneel)
Wat betekent dit?

Dit is een controle om vast te stellen dat u een menselijke bezoeker van deze pagina bent en geen zoekrobot.