Podcast De Genezers, aflevering 7: fantoompijn

, door RTV Noord en UMCG
foto: Henk Veenstra

Corry van der Sluis  is hoogleraar revalidatiegeneeskunde in het UMCG. In nieuwe aflevering van de podcastserie De Genezers vertelt zij over een nieuwe therapie voor mensen die last hebben van fantoompijn.

Jaarlijks ondergaan ruim drieduizend mensen in Nederland een amputatie. Velen van hen krijgen daarna pijn op de plaats waar de verwijderde arm of been heeft gezeten. Die pijn maakt soms het leven tot een hel voor geamputeerden.

Corry van der Sluis legt de werking van de ‘neuromotus-therapie’ uit. Dat is een computerprogramma, waarmee het via projectie op een computerscherm lijkt, of de geamputeerde arm of been terug is en bovendien kan worden bewogen.

Bosbouwdeskundige George Borgman verloor ruim vijf jaar geleden zijn linkerarm bij een auto-ongeluk. Hij vertelt wat er precies gebeurt bij het toepassen van neuromotus, en hoe het hem heeft geholpen in de strijd tegen fantoompijn.

Beluister de podcast

​​Klik hier​​ om de podcast te beluisteren via Apple Podcasts.​  

De​​​ Genezers is een serie podcasts van RTV Noord en UMCG. In iedere aflevering praat Radio Noord-journalist Pieter de Hart met een 'genezer' en met een patiënt over een ziekte en de behandeling van die ziekte.

Pagina delen Sluiten
 (optioneel)
Wat betekent dit?

Dit is een controle om vast te stellen dat u een menselijke bezoeker van deze pagina bent en geen zoekrobot.