Escape room om wetenschapskennis over te brengen

, door Perrie Hoekstra
foto: UMCG

​​Vertellen over onderzoek wordt steeds belangrijker voor onderzoekers. In KennisInZicht laten we deze weken zes onderzoekers aan het woord die het vertellen over hun onderzoek tot grote kunst verheven. 
Vandaag aflevering 4, met onderzoeker Anton Steen.​​​

Anton Steen is moleculair bioloog en geïnteresseerd in dat wat er binnen in celkernen gebeurt. Hij probeert verouderingsprocessen in kaart te brengen en te analyseren wat het verschil is tussen jonge en oude cellen. 

Steen houdt zich bezig met publieksevenementen, zoals Noorderzon, Zpannend  Zernike en de Nacht van Kunst en Wetenschap. Daarvoor bedacht hij de escape room. 

 


“Ik vind het leuk om te bedenken hoe we aan het publiek kunnen vertellen wat we hier doen. Want mensen willen dat weten. Wat me opvalt als ik een wetenschapsmuseum bezoek is, dat ze gericht zijn op kinderen. Bij de kassa krijg ik al de opmerking: u weet dat dit voor kinderen is? Maar volwassenen willen het ook weten. 

​De escape room die ik heb bedacht is daar heel geschikt voor. Je kunt het voor iedereen interessant maken. Voor kinderen is het leuk, met volwassenen raak je in gesprek, en deel je kennis. Dat vind ik erg leuk. Ik zie mezelf nog wel een escaperoom over vaccins maken. Er zijn zo veel mensen die daar weinig van weten.”


Pagina delen Sluiten
 (optioneel)
Wat betekent dit?

Dit is een controle om vast te stellen dat u een menselijke bezoeker van deze pagina bent en geen zoekrobot.