Science in a Box: van lab naar lespakket

, door Perrie Hoekstra
foto: UMCG

Vertellen over onderzoek wordt steeds belangrijker voor onderzoekers. In KennisInZicht laten we de komende weken zes onderzoekers aan het woord die het vertellen over hun onderzoek tot grote kunst hebben verheven.
Vandaag aflevering 1, met onderzoeker Stijn Mouton van UMCG-onderzoeksinstituut ERIBA

Stijn Mouton onderzoekt stamcellen. Hij wil weten wat de relatie is tussen stamcellen, weefselherstel (regeneratie), en veroudering. Voor dat onderzoek maakt hij vaak gebruik van platwormen. Als je zo’n worm in tweeën deelt, kunnen beide delen uitgroeien tot twee volledige wormen.

Mouton bedacht  ‘Science in a Box’. Dat is een lespakket met daarin onder andere wormen, voor middelbare en hogescholen.

 


“Ik noem het een ‘hands-on e​xperience’, een goede manier om het concept van regeneratie te visualiseren. Het is een mooi begin van een les over cellen en regeneratie. Ik wilde het laboratorium waarin wij werken en de klas dichter bij elkaar brengen, een verbinding maken tussen wetenschap en maatschappij. De box is een hulpmiddel voor een interessante les, waarmee je de fascinatie van jongeren voor wetenschap los kunt maken.”​​​

​Benieuwd naar Science in a box? Meer informatie vind je hier

Pagina delen Sluiten
 (optioneel)
Wat betekent dit?

Dit is een controle om vast te stellen dat u een menselijke bezoeker van deze pagina bent en geen zoekrobot.